Asienbörserna avaktande inför Fed-besked

Asienbörserna utvecklades lite blandat på onsdagen men mest på nedsidan efter att USA-marknaderna backade något dagen före.
Asienbörserna avaktande inför Fed-besked - asien-tokyo-bors-700_binary_6968726.jpg

Tokyobörsens Nikkei-index handlades ned 0,6 procent efter att ha varit uppe och vänt på årshögsta dagen före. Det bredare Topix stängde dock på lätt plus. Även de kinesiska marknaderna backade.

Stämningen var avvaktande inför onsdagskvällens räntebesked från amerikanska Federal Reserve.

På handelsfronten sade en anonym amerikansk regeringskälla till Reuters på tisdagskvällen att det finns en risk för att ett handelsavtal med Kina inte hinner färdigställas i tid för att skrivas under vid träffen mellan USA och Kina i Chile senare i november.

Japanska detaljhandelssiffror visade en betydligt större ökning än väntat. Capital Economics skriver i en snabbkommentar att detaljhandelsförsäljningen steg inför att konsumtionsskatten höjs i det fjärde kvartalet och att ökningen ”var i paritet med den som sågs inför momshöjningen under 1997”.

Det japanska teknologikonglomeratet Sony överträffade resultatförväntningarna i sitt andra kvartal, som slutade sista september, och vinstprognosen justerades upp. Bra efterfrågan på bildsensorer för smarttelefoner har vägt upp minskade intäkter inom gamingsegmentet. Försäljningsutsikterna drogs ned något. Den nya vinstprognosen är i linje med vad analytiker räknat med, enligt Bloomberg. Sony-aktien var ned 1,2 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco