Astra Zeneca: Positiva resultat mot äggstockscancer

Astra Zeneca presenterar positiva interimsresultat i fas 3-studien DUO-O mot äggstockscancer.
Enhertu
Foto: Astra Zeneca

Astra Zenecas studie undersöker medicinering med en kombination med Lynparza, Imfinzi, kemoterapi och bevacizumab, jämfört med endast kemoterapi och bevacizumab. Resultaten visade att den progressionsfria överlevnaden var statistiskt signifikant och klinisk meningsfull jämfört med kontrollgruppen.

Behandlingen utvärderas specifikt mot nydiagnostiserade patienter med avancerad höggradig epitelial äggstockscancer utan BRCA-mutationer i tumören.

”Även om det har gjorts betydande framsteg för patienter med avancerad äggstockscancer, finns det fortfarande ett otillfredsställt behov. Dessa data från DUO-O-studien ger uppmuntrande bevis för denna kombination av Lynparza och Imfinzi hos patienter utan BRCA-mutationer i tumören och stärker vårt fortsatta engagemang för att hitta nya behandlingsmetoder för dessa patienter”, kommenterar Susan Galbraith, Executive Vice President, Oncology R&D, Astra Zeneca.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets