Astra Zeneca tecknar avtal om vaccindistribution

Läkemedelsjätten Astra Zeneca har tecknat sina första avtal för distribution av vaccin mot coronaviruset och säkrar finansiering från amerikanska myndigheter.
Astra Zeneca tecknar avtal om vaccindistribution - astra-zeneca-700_binary_6979187.jpg
Bolaget har tagit emot mer än 1 miljard dollar från US Biomedical Advanced Research and Development Authority, BARDA, för utveckling, produktion och leverans av vaccinet, enligt ett pressmeddelande.

Samtidigt har avtal tecknats om att tillverka minst 400 miljoner doser med start i september i år. Totalt har Astra Zeneca säkrat en kapacitet för att kunna tillverka en miljard doser.

Nyligen ingick Astra Zeneca samarbete med den brittiska regeringen för att stödja Oxfod Universitys vaccinkandidat. Det väntas ett besked under sommaren om vaccinet fungerar eller inte.

Astra Zeneca arbetar även med internationella organisationer för en rättvis tilldelning och distribution av vaccinet runt om i världen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.