Atrium Ljungberg investerar över 800 miljoner i kontorsprojekt

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg investerar 830 miljoner kronor i ett kontorsprojekt i Sickla som har ett bedömt hyresvärde på 64 miljoner exklusive tillägg.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Atrium Ljungberg planerar för två kontorsbyggnader på fastigheten Sicklaön 346:1, som ligger på västra Sicklaön, invid Sicklavägen och Uddvägen. Här äger bolaget ett större markområde med industrikaraktär. En ny detaljplan som möjliggör ökad exploatering för kontorsverksamhet vann laga kraft under april. Det planerade projektet omfattar totalt närmare 27.500 kvadratmeter uthyrbar area samt ett parkeringshus om cirka 12.000 kvadratmeter med cirka 450 parkeringsplatser, heter det.

Ett hyresavtal är tecknat med Domstolsverket om cirka 10.700 kvadratmeter i ett av kontorshusen. Avtalet är villkorat av att regeringen ger sitt medgivande vilket beräknas kunna ske under hösten 2015. Tillträde till lokalerna är planerat till andra kvartalet 2018.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.