”Att vara barberare är mitt liv”

Som liten njöt Sarah Hamizi av att se sin farfar raka sig utanför huset i norra Algeriet. Vid millennieskiftet blev hon den första kvinnliga barberaren i Paris och är i dag en av föregångarna i en bransch på uppgång.

Att låta en kvinna raka en man var för de flesta otänkbart när Sarah Hamizi vid millennieskiftet öppnade sin första barberarsalong i Paris. Hon var pionjär som kvinna i det dittills mansdominerade yrket. I dag driver hon fem salonger under namnet La Barbière i den franska huvudstaden, har författat flera böcker om sitt arbete och etablerat sig som en av de främsta inom yrket, både i Frankrike och utomlands. Varje år vänder sig modemärken som Chanel och Dior till henne med nya hud- och hårvårdsprodukter för män, för att få hennes åsikt före lansering.

– Precis som många av de främsta modeskaparna har varit män som klätt kvinnor finns det en styrka i att som kvinna klippa och raka män. När en man kommer in i min salong är det första jag tänker: Hur kan jag göra för att han ska tilltala mig? säger Sarah Hamizi där hon står på barberarsalongen Bertin Poirée, ett stenkast från kvarteret Châtelet och floden Seine i Paris hjärta.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här