Avanzas nya VD köper aktier och optioner

Nätmäklaren Avanza Banks tillträdande VD Knut Frängsmyr har köpt 16 000 aktier och 275 000 optioner i bolaget, enligt ett pressmeddelande.
Avanzas nya VD köper aktier och optioner - Knut Frängsmyr
Knut Frängsmyr. Foto: Avanza

Knut Frängsmyr har tecknat sig för 75 000 teckningsoptioner vilket är maxantalet för VD inom ramen för Avanzas befintliga incitamentsprogram.

200 000 har ställts ut av Avanzas två största ägare, Biovestor och Creades, och resulterar inte i någon utspädning för Avanzas övriga ägare.

De resterande 75 000 optionerna är kopplade till Avanzas befintliga optionsprogram 2023/2026. Optionerna ger rätten att om tre år få teckna en ny stamaktie i Avanza till en teckningskurs motsvarande ett belopp uppgående till 120% av det vägda genomsnittspriset av genomförda affärer i Avanzas aktie den 24 augusti 2023.

De aktier som ställts ut av Biovestor och Creades har samma villkor som Avanzas teckningsoptionsprogram.

”Vi är mycket glada över att Knut valt att tacka ja till rollen som VD på Avanza och är positiva till att han vill köpa både optioner och aktier i Avanza. Vi tycker det är bra när VD även agerar som en ägare, och vi vill gärna vara behjälpliga i att åstadkomma en bra struktur för det”, kommenterar Sven Hagströmer, ordförande i Creades, Avanza och Biovestor.

Knut Frängsmyr tillträder som VD den 6 november.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.