Awardit vinstvarnar och initierar kostnadsbesparingar

Lojalitetsprogramsbolaget Awardit släpper preliminära siffror för det andra kvartalet och initierar ett program för kostnadsbesparingar.
Awardit
Awardit sköter poängbaserade lojalitetsprogram åt bland annat SAS Eurobonus.

Omsättningen ökade 28 procent under andra kvartalet, varav organisk tillväxt är cirka 4 procent. Ebita-resultatet uppgår till 14 miljoner kronor (27,8) och har påverkats negativt primärt av ett svagt resultat i MBXP under perioden. Ebita för MBXP är cirka 10 miljoner kronor lägre än motsvarande föregående år.

Vidare framgår att den Sverige-baserade verksamheten, inom Loyalty och Giftcards, levererade en omsättningsökning om cirka 5 procent med fortsatt goda marginaler.

När det gäller kostnadsbesparingarna väntas dessa uppgå till 15-20 miljoner kronor på helårsbasis. Dessa kommer främst uppnås genom synergier i DACH-regionen, centralisering av vissa administrativa roller, samt effektivisering av befintlig bemanning.

Awardit står med sin starka position i Norden och gemensamma organisation i DACH väl rustade för framtida tillväxt, både organiskt och genom förvärv. Vi ser att affärsområdet Loyalty står stabilt även i dessa utmanande tider och vi har stor tilltro till framtiden genom en fortsatt tillväxt inom den Sverige-baserade verksamheten, en gradvis normalisering av resultatet i MBXP, realisering av affärsmässiga synergier i DACH, samt genomförande av riktade kostnadsbesparingar”, skriver bolaget.

Rapporten för andra kvartalet släpps den 15 augusti.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder