Barclays väntas få rekordböter för valutamanipulation

Ett rekordhögt skadestånd på minst 250 miljoner pund väntas landa på den brittiska banken Barclays bord på onsdag för dess inblandning i att ha manipulerat valutakurser, skriver The Telegraph.

Det är den brittiska finanstillsynsmyndigheten, FCA, som väntas bötfälla Barclays med det rekordhöga bötesbeloppet. Totalt kommer böter till ett sammanlagt värde av 4 miljarder pund att utfärdas till samtliga inblandade banker, däribland Royal Bank of Scotland, UBS, JP Morgan och Citigroup.

Barclays var den enda av de fem ovannämnda bankerna att inte förlikas med FCA i november förra året. Banken lyckades inte komma överens om ett belopp med New Yorks finanstillsynsmyndighet. Det gjorde att banken inte fick samma förlikningsrabatt som de övriga inblandade parterna.

Barclays har avsatt upp till totalt två miljarder pund för att täcka eventuella kostnader i samband med undersökningen rörande den brittiska storbankens inblandning i riggningen av valutamarknaden.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från VECKANS FÖRETAG