Barrons: Aktien som kan lyfta med 50 procent

Microsofts omvandling mot att bli ett alltmer molnbaserat it-bolag kan komma att se bolagets aktie stiga med 50 procent under de kommande tre åren, skriver affärstidningen Barrons.

Microsoft, som är schemalagd att lansera sitt nya operativsystem Windows 10 den 29 juli, handlas för närvarande 16 gånger dess fria kassaflöde. Det motsvarar en rabatt jämfört med S&P-bolagen där genomsnittet ligger på mer än 20. En ökning till 18 gånger det fria kassaflödet skulle resultera i en aktiekurs på 55 dollar, menar Barrons. Microsoft handlas för närvarande runt 45 dollar-nivån.

Uppgången för aktien kan dock komma att dröja. Bakgrunden är bolagets övergång till molnabonnemang, något som på kort sikt lär resultera i lägre resultatutfall. Microsoft har sedan tidigare använt sig av förbetalda licensbetalningar som intjäningsmetod.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från VECKANS FÖRETAG