Beige Book: Blygsam tillväxt i de flesta distrikt

I flertalet av USA:s regioner sågs den ekonomiska aktiviteten fortsätta expandera i blygsam takt från slutet av november till och med den 4 januari. Ekonomin expanderade i 9 av 12 distrikt.

Det framgår av den amerikanska centralbanken Federal Reserves konjunkturrapport Beige Book som publicerades på onsdagskvällen. Rapporten bygger på insamlade uppgifter från den amerikanska centralbankens tolv olika regionala distrikt.

Konsumentutgifterna växte något eller måttligt i de flesta distrikt, bilförsäljningen var blandad då aktiviteten börjat mattas av från höga nivåer i några distrikt. Turistaktiviteten var också blandad.

Ickefinansiella tjänster växte i blygsam eller måttlig takt.

De flesta tillverkningssektorer noterade försvagad aktivitet. Många hänvisade till dollarförstärkningens negativa effekt och några poängterade det låga oljepriset.

Byggverksamheten ökade liksom huspriser och hyresnivåer.

Efterfrågan på lån ökade och kreditkvaliteterna förbättrades.

Jordbrukssektorn försämrades generellt. Översvämningar och torka förvärrade problemen med fallande priser på jordbruksvaror som har sin grund i starkare dollar och sjunkande global efterfrågan.

Säsongsmässigt varmt vinterväder tyngde energipriserna och därmed gas- och oljesektorerna.

Arbetsmarknaden fortsatte förbättras. Lönerna var oförändrade eller ökade måttligt.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här