Beige Book: Ekonomin växte i blygsam takt

Den amerikanska ekonomin fortsatte expandera i blygsam takt i mitten av augusti till början av oktober.

Det framgår av den amerikanska centralbanken Federal Reserves konjunkturrapport Beige Book som publicerades på onsdagskvällen. Rapporten bygger på insamlade uppgifter från den amerikanska centralbankens tolv olika regionala distrikt.

Flera distrikt hävdade att den starka dollarn dämpade tillverkningsaktivitet och turistutgifter. Affärskontakter i hela USA var ändå generellt optimistiska om den närmaste tidens utsikter.

Konsumtionen växte i måttlig takt under perioden. Tillverkningen var blandad men generellt svagare. Både bofastigheter och kommersiella fastigheter upplevde en förbättrad marknadsbild.

Signalerna från bank- och finanssektorn var allmänt positiva. Utlåningen ökade och kreditkvaliteten var stabil.

Jordbrukets villkor var blandade. Arbetsmarknaden blev stramare i de flesta distrikt. Priserna var stabila i hela landet.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här