Beige Book: Ekonomisk expansion fortsätter

I flertalet av USA:s regioner sågs den ekonomiska aktiviteten fortsätta växa under perioden från början av oktober och in i november. Expansionen åtföljdes av stigande konsumtion och en åtstramning i arbetsmarknaden.

Det framgår av den amerikanska centralbanken Federal Reserves konjunkturrapport Beige Book som publicerades på onsdagskvällen. Rapporten bygger på insamlade uppgifter från den amerikanska centralbankens tolv olika regionala distrikt.

Sju av tolv distrikt klassade tillväxten som blygsam (“modest”). I Minneapolis beskrevs tillväxten som måttlig (“moderate”) medan tillväxten i Kansas City var stadigt i balans med blandade förhållanden mellan olika sektorer. I New York stabiliserades de ekonomiska förhållandena sedan den senaste rapporten. Philadelphia hade en övergripande affärsaktivitet som växte i en blygsam takt. I Boston var tillväxten något lägre trots rapporter om ökade intäkter.

Konsumtionen ökade i nästan alla distrikt gentemot föregående rapport.

Inom tillverkningssektorn var signalerna blandade under de senaste veckorna. En stark dollar, låga råvarupriser och en svag global efterfrågan nämndes av flera distrikt.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här