Beige Book: Ekonomisk expansion i alla regioner

Den ekonomiska aktiviteten i USA expanderade sammantaget under perioden mitten av maj till slutet av juni.

Det framgår av den amerikanska centralbanken Federal Reserves konjunkturrapport Beige Book som publicerades på onsdagskvällen. Rapporten bygger på rapporter från den amerikanska centralbankens tolv regionala distrikt.

Alla regioner rapporterar ekonomisk expansion. I New York, Philadelphia och Kansas City var tillväxten blygsam (”modest”) enligt uppgiftslämnarna. Richmond, Atlanta, Chicago, St. Louis, Minneapolis, Dallas och San Francisco såg en måttlig (”moderate”) tillväxttakt.

I Boston, Philadelphia, Atlanta, Kansas City och Dallas sågs optimism över framtida tillväxt samtidigt som Chicago och San Francisco rapporterar att tillväxtoptimismen kommer från specifika sektorer.

När det gäller rena förändringar har bilden från centralbankens kontakter i Boston gått från blandad (”mixed conditions”) till stabila eller förbättring. I Cleveland har viss expansion utbytts mot stabila förhållanden.

Sysselsättningsnivåerna var stigande eller stabila i de flesta regionerna. Löneökningarna var blygsamma i de flesta distrikten.

På prissidan var inflationstrycket i stort sett oförändrat sedan den förra rapporten som undersökte perioden april till mitten av maj.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.