Belåtet på börsen

Strax före lunch hade det breda OMXS-indexet avancerat 0,7 procent.
Belåtet på börsen - omx-stockholmsbörsen-upp-700-161220_binary_6813414.jpg

Optimismen stiger på börsen. På storbolagslistan OMXS|30 fortsätter banken SEB att stiga efter att ha levererat en stark kvartalsrapport som föll investerarna i smaken. Hittills har aktien stigit 4,6 procent.

Konkurrenten Swedbank som rapporterar nästan vecka hänger på i kölvattnet och stiger 2,2 procent.

Övriga vinnare inkluderar bilsäkerhetsbolaget Autoliv som stiger 1,9 procent och telekombolaget Ericsson som avancerar 1,6 procent.

Byggjätten Skanska lyfter 1,3 procent efter att ha presenterat två nya ordrar i USA.

Till förlorarna räknas operatören Tele|2 som backar 1,4 procent medan läkemedelsbolaget Astra Zeneca sjunker 1,2 procent.

Utanför storbolagslistan backar godistillverkaren Cloetta 0,1 procent efter att ha presenterat ett kvartalsresultat som var i linje med fjolårets.

Fastighetsbolaget JM stiger i sin tur 8,3 procent trots att det redovisade resultatet var lägre än i fjol.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.