Beowulf vill ta in 112 miljoner i nyemission

Prospekteringsbolaget Beowulf Mining vill ta in nytt kapital genom en företrädesemission av depåbevis i Sverige samt ett aktieerbjudande i Storbritannien, enligt ett pressmeddelande.
Beowulf vill ta in 112 miljoner i nyemission - Beowulf Mining
Foto: Beowulf Mining

Emissionen är på 85 miljoner kronor och aktieerbjudandet, i form av ett så kallat Primarybid-erbjudande till privata investerare, är på maximalt cirka 27 miljoner kronor. Det innebär att den totala kapitalanskaffningen uppgår till runt 112 miljoner kronor.

Beowulf avser att genomföra emissionen under första kvartalet 2023. Man har redan erhållit garantiåtaganden som täcker 70 procent av emissionen. Därtill har medlemmar ut styrelsen och vd uttryckt sin avsikt att teckna aktier för totalt cirka två miljoner kronor.

Huvudsyftet med företrädesemissionen är att finansiera den fortsatta utvecklingen av järnmalmsprojektet Kallaks järnmalmsfyndighet i Norrbottens län, norra Sverige.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.