Berkshire Hathaway har köpt in sig i Barrick Gold

Warren Buffetts finanskonglomerat Berkshire Hathaway har under det andra kvartalet köpt 20,9 miljoner aktier i Barrick Gold och samtidigt minskat sina innehav i flera amerikanska banker. Det framgår av dokument som skickats in till amerikanska finansinspektionen, SEC.
Berkshire Hathaway har köpt in sig i Barrick Gold - warren-buffett-900
Warren Buffett. Foto: AP Photo/Nati Harnik, File/TT
Beskedet om investeringen i Barrick Gold fick aktien att rusa med drygt 8 procent i efterhandeln i fredags kväll.

Berkshire avyttrade de tre innehaven i Goldman Sachs, Burger King-ägaren Restaurant Brands, och Occidental Petroleum under kvartalet. Minskningar gjordes i JP Morgan med 61 procent samt i Wells Fargo med 26 procent. Även innehavet i PNC Financial Services minskades med 41 procent.

Mindre minskningar gjordes i US Bancord, Mastercard och Visa.

Berkshires försäljningar i bankaktierna står i kontrast till att finanskonglomeratet nyligen investerat i Bank of America och gjorde banken till sitt andra största innehav.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco