Berkshire Hathaway har sålt allt i Biogen

Warren Buffetts investeringskonglomerat Berkshire Hathaway sålde av alla aktier i Axalta och Biogen, visar senaste portföljuppdateringen. Det skriver Business Insider.
Berkshire Hathaways Warren Buffett.
Warren Buffett. Foto: Charles Sykes/TT
Avyttringen i Biogen kom efter att aktien nått en all time high i juni i spåren av FDA:s godkännande av dess kontroversiella läkemedelskandidat för Alzheimers sjukdom.

Berkshire Hathaway kom också att sälja av 10% av innehavet i Abbvie, 15% i Bristol Myers Squibb och 49% i Merck under förra kvartalet. Försäljningarna kommer efter att positionerna i dessa läkemedelsbolag etablerats så sent som under tredje kvartalet 2020.

Vidare framgår det att 80% av aktierna i Liberty Global har dumpats, och att Berkshire Hathaway även sålt av ytterligare 2% i Chevron samt 10% i General Motors.

Berkshire Hathaway ökade samtidigt sina positioner med 21% i Kroger, 2% i RH och 7% i senaste portföljtillskottet Aon.

Berkshire Hathaways portfölj domineras av fem bolag, Apple, Bank of America, Coca-Cola, American Express och Kraft Heinz.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.