Laddar

Beskedet: Sverige ger ytterligare 75 miljarder till Ukraina

Regeringen ska ge ytterligare 75 miljarder kronor i militärt stöd till Ukraina, framgår det av ett pressmeddelande.
Beskedet: Sverige ger ytterligare 75 miljarder till Ukraina - BATALJONSÖVNING P7 REVINGEHED
Stödet kan vara både militärt och civilt. På bilden syns värnpliktiga soldater framför ett Stridsfordon 90 på Södra Skånska Regementet P7. Foto: Johan Nilsson/TT

Tidöpartierna har kommit överens om att skapa en treårig ram för stödet, som ska fördelas över 2024-2026.

“I och med det här förslaget kommer det sammanlagda militära och civila stödet från Sverige till Ukraina att uppgå till över 100 miljarder kronor. Det militära stödet i Ukrainaramen kan till exempel ske i form av donationer av försvarsmateriel, finansiella bidrag samt ekonomiskt stöd vid upphandling av försvarsmateriel”, skriver regeringen.

Samtidigt uppges att ramen kan komma att belasta de offentliga finanserna i flera år och även efter 2026 beroende på vilken typ av stöd som kommer att användas, där man exemplifierar med leveranser av ersättningsanskaffningar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.