Bett på Brexit

ANALYS. Kopparbergs kurs hålls nere av risk för hård Brexit. Utifrån bedömningen att Storbritannien får ett ordnat utträde, ser Affärsvärlden köpläge även om det kortsiktigt innebär politisk gambling.

KÖP Kopparbergs har ett starkt varumärke, en hygglig rörelsemarginal, nya tillväxtmöjligheter i och påverkas i liten grad av ekonomiska cykler, inklusive den konjunktursvacka som nu knackar på dörren. Med nuvarande kurs handlas aktien kring pe 16,5 till 2018 års vinst och runt 15 gånger vinsten 2020, givet en tillväxt på runt 5 procent per år och en rörelsemarginal på 14 procent.

Det är attraktiva nivåer för ett kvalitetsbolag med goda tillväxtmöjligheter och konjunkturokänslig marknad. Kursen hålls fortfarande nere av risken för en hård Brexit och ett följande ras för det brittiska pundet. Affärsvärldens huvudbedömning är att Storbritannien lämnar EU på ett mjukare sätt.

Rekommendationen blir därför köp, även om det kortsiktigt blir något av politisk gambling. Långsiktigt lär Kopparbergs hitta lösningar som säkrar den brittiska marknaden även om landet tar den hårda vägen ur EU.

Det här är en sammanfattning av aktierådet Utnyttja Brexit-oron

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här