BHG Group lägger bud på Sleepo

BHG Group lägger via sitt dotterbolag Inredhemma Sverige bud på e-handelsbolaget Sleepo och erbjuder 4,50 kronor kontant per aktie, enligt ett pressmeddelande. Det motsvarar en premie om 24,3 procent jämfört med Sleepos slutkurs i fredags på Spotlight Stock Market.
Spotlight-bolaget Sleepo säljer sängar, möbler och annan inredning på nätet. Omsättningen senaste 12 månaderna uppgick till 87 Mkr.

Samtliga utestående aktier i Sleepo värderas till cirka 55,9 miljoner kronor i erbjudandet.

“Sleepo har framgångsrikt etablerat sig med en ledande närvaro inom ett antal viktiga heminredningskategorier och byggt en stark portfölj av externa och egna varumärken som kompletterar BHG Groups nuvarande portfölj. Dessutom har Sleepo en dedikerad kundbas och en stark ledningsgrupp, som jag skulle vara stolt över att välkomna under BHG-paraplyet”, säger BHG Groups vd och koncernchef Adam Schatz i en kommentar.

Den oberoende budkommittén i Sleepos styrelse rekommenderar aktieägarna att acceptera erbjudandet. Aktieägare med sammanlagt 82 procent av aktierna och rösterna i Sleepo har åtagit sig att acceptera erbjudandet på vissa villkor.

Acceptfristen löper mellan 3 och 25 augusti.

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här