Biden ska presentera ny grupp som ska ansvara för hanteringen av covid-19

USA:s nästa president Joe Biden ska under måndagen utse en grupp på 12 personer att leda landets hantering av coronapandemin.
Joe Biden
Joe Biden. Foto: Patrick Semansky
Den nya gruppen kommer att hysa bland annat tidigare FDA-chefen David Kessler och doktor Marcella Nunez-Smith från Yale University.

Biden kommer också att be Vita husets smittskyddsexpert Anthony Fauci, som ofta haft skilda åsikter jämfört med president Donald Trump, att stanna kvar som chef för myndigheten NIAID (National Institute of Allergy and Infectious Diseases).

Biden uppges även komma att vända sig till kongressen om att få igenom ett nytt stimulanspaket. Det har förhandlats om innan presidentvalet men utan att en uppgörelse uppnåtts.

USA har överlägset flest drabbade av covid-19 i hela världen. Antalet döda av viruset överstiger nu 237 000 i landet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets