Bilia skjuter upp stämman och utvärderar utdelningsförslaget

Bilia har, till följd av spridning av coronaviruset, fattat beslut om att skjuta upp årsstämman till ett senare datum.

“Fram till tiden för årsstämman kommer Bilias styrelse att analysera och bedöma situationen för att därefter utvärdera förslaget till utdelning för 2019”, heter det i ett pressmeddelande.

Bilia återkommer med ny kallelse till årsstämma senast fyra veckor före det nya datumet. Årsstämman kommer att hållas senast den 30 juni 2020, i enlighet med gällande lagstiftning.

Vad gäller pandemins effekter på verksamheten uppger Bilia att nio av bolagets totalt 135 anläggningar är stängda enligt myndigheternas beslut. Dessa anläggningar är belägna Västeuropa, och i Belgien och Luxemburg har från denna vecka merparten av Bilias anställda, cirka 300 personer, permitterats från arbetet. I Sverige och Norge är samtliga 95 respektive 27 anläggningar öppna.

“I Sverige är den viktiga Serviceaffären hittills förhållandevis opåverkad. Vi följer utvecklingen noga och förbereder för permitteringar att införas när det behövs”, skriver Bilia.

I Norge införs permitteringar av cirka 200 personer under denna vecka med anledning av lägre efterfrågan av Bilias tjänster.

“Bilia avser, vid behov, nyttja de åtgärdsprogram som erbjuds och som finansieras helt eller delvis av myndigheterna i våra verksamhetsländer”, skriver bolaget.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här