Billerud Korsnäs finansiella mål klara

Billerud Korsnäs, det nya bolag som på torsdagen bildas genom samgåendet mellan Billerud och Korsnäs, har fastställt finansiella mål för bolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Målet för rörelsemarginalen är att den i genomsnitt ska överstiga 10 procent över en konjunkturcykel. Avkastningen på sysselsatt kapital ska överstiga 13 procent och nettoskulsättningsgraden ska vara mindre än 0,9.

Utdelningspolicyn för det nya bolaget säger att utdelningen i genomsnitt ska uppgå till 50 procent av nettovinsten över en konjunkturcykel.

Billeruds tidigare finansiella mål inkluderade att rörelsemarginalen skulle vara mer eller lika med 10 procent, att nettoskuldsättningsgraden skulle vara 0,6-0,9, och samma utdelningspolicy som för Billerudkorsnäs.

“Gamla” Billerud hade även ett mål för den långsiktiga organiska tillväxten om 3 procent.

Det nybildade bolaget Billerud Korsnäs organiseras i tre affärsområden: Packaging Paper, Consumer Board och Containerboard. Den nya organisationen ersätter Billeruds tidigare uppställning med två affärsområden.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Inom Packaging Paper hanteras nyfiberbaserat kraft- och säckpapper samt “smarta lösningar för funktion, design och materialval”.

Affärsområdet Consumer Board utvecklar och säljer kartong av nyfiber till flera segment, bland dem drycker och konsumentvaror.

Nyfiberbaserad wellråvara erbjuds av affärsområdet Containerboard, skriver Billerud Korsnäs.

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.