Bioteknikföretag tokrasar i förhandeln på Wall Street

Det amerikanska bioteknikföretaget Sage Therapeutics aktie rasade med 60 procent i den amerikanska förhandeln på torsdagen efter att resultat i en fas 3-studie med ett preparat mot svår depression kommit in utan signifikant bättre effekt än placebo.

Sage Therapeutics vd, Jeff Jonas, menar att preparatet Sage-217 fortsatt har haft nytta av studien då den “gett ny data som vi anser stödjer vår hypotes om att preparatet har potential”.

Bolagets aktie hade rusat med just 60 procent hittills i år just innan studieresultatet offentliggjordes.

“Läkemedlet visar god effekt i flera mått, men har inte nått fram till målet. Preparatutvecklingen är dock en lång och process där vi behöver fler försök”, fortsätter vd:n.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här