Bitcoin och ethereum leder nedgången i kryptomarknaden

Kryptovalutorna bitcoin och ethereum har lett en nedgång i kryptomarknaden under den senaste tiden, då bitcoin på ett dygn fallit med över 7%. Det rapporterar CNBC.
Ethereum
Foto: Unsplash
Samtidigt som bitcoin fallit med över 7% har ethereum handlats ned 8%, vilket lett till att nära 150 miljarder dollar tappats från den totala kryptomarknaden.

I november satte bitcoin sin senaste högstanivå på cirka 69 000 dollar, men sedan dess har kryptovalutan fallit med över 40% och handlas nu under 40 000 dollar.

Kryptovalutorna har fallit i samband med allmänna nedgångar på många av världens börser. Den senaste veckan har Nasdaq-indexet handlats ned 5%, medan S&P 500 minskat för tredje veckan i rad.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.