Björn Rosengren slutar som VD för ABB

Kraft- och automationsbolaget ABB:s VD Björn Rosengren ska gå i pension och styrelsen har utsett Morten Wierod till ny VD.
ABB:s VD Björn Rosengren.
VD Björn Rosengren. Foto: ABB

Morten Wierod kommer att kliva på VD-posten den 1 augusti.

Björn Rosengren lämnar den 31 juli för att gå i pension vid årsskiftet, framgår det av ett pressmeddelande.

Wierod har arbetat på ABB sedan 1998 och varit del av koncernledningen sedan 2019. För tillfället är han affärsområdeschef över Electrification. Bolaget kommer snart inleda en process för att finna en ny chef över området.

”Jag är glad att vi efter en noggrann urvalsprocess kan utse en utmärkt intern kandidat till att leda ABB. Morten är en stark efterträdare till Björn med sin djupa förståelse för ABB och vår decentraliserade verksamhetsmodell, kombinerat med hans starka meriter och omfattande expertis inom många viktiga kundsegment”, säger ABB:s styrelseordförande Peter Voser.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.