Blackstone bekräftar miljardköp av Ancestry.com

Kapitalförvaltaren Blackstone aviserar idag att man nått en överenskommelse om att förvärva Ancestry.com, ett bolag som är känt för sin verksamhet inom släktforskning och DNA-testning, av Silver Lake, GIC, Spectrum Equity, Permira samt några mindre aktieägare för totalt 4,7 miljarder dollar.
Blackstone bekräftar miljardköp av Ancestry.com - dollar-pengar-700_binary_6984646.jpg
Blackstone bekräftar därmed Bloomberg News som med hänvisning till källor rapporterade att affären var nära förestående. Det framgår av ett pressmeddelande.

Singapores förmögenhetsfond GIC kommer fortsatt att vara minoritetsägare i Ancestry.com.

Ancestry.com är baserat i den amerikanska delstaten Utah och har fler än 3 miljoner betalande abonnenter och fler än 18 miljoner personer i sitt DNA-nätverk där bolaget säljer DNA-testningskit till kunderna. Ancestry.com börsnoterades 2009 men blev uppköpt 2012 av private equity-bolaget Permira.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.