Bloomberg Medias vd slutar för att starta eget mediabolag

Bloomberg Medias vd Justin Smith lämnar sin position med omedelbar verkan för att starta ett nytt mediaföretag, rapporterar Wall Street Journal.
Foto: MARK KAUZLARICH/BLOOMBERG NEWS

Till chefredaktör för det nya bolaget har Justin Smith rekryterat Ben Smith, som idag är kolumnist på New York Times, och dessförinnan chefredaktör på BuzzFeed News.

”Nyhetsbranschen står inför en kris i konsumenternas förtroende på grund av det snedvridande inflytandet från sociala medier och stigande nivåer av polarisering och parochialism”, säger Justin Smith i ett mejl på tisdagen. ”Min plan är att lansera en premiumnyhetsverksamhet som serverar opartisk journalistik till en global publik och tillhandahåller en högkvalitativ plattform för de bästa journalisterna i världen.”

Ben Smith säger i en kommentar att han är exalterad över detta och att han fört samtal med Justin om att gå med i det nya bolaget i mer än en månad. Han tror att det finns en stor aptit på rapportering som strider mot rådande åsikter som delas på sociala medier.

Till ersättare för Justin Smith har Bloomberg LPs grundare Michael Bloomberg meddelat att Scott Havens blir. Han är i dag tillväxtschef och global chef för strategiska partnerskap inom Bloomberg Media. Justin Smith kommer stanna kvar på Bloomberg som rådgivare under de kommande månaderna för att bistå med hjälp med övergången.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.