BNP Exane Paribas om verkstadsjätten: ”2025 blir ett starkt återhämtningsår”

BNP Exane Paribas sänker sin rekommendation på Epiroc och Alfa Laval men höjer SKF. Det framgår av en ny uppdatering.
BNP Exane Paribas om verkstadsjätten: ”2025 blir ett starkt återhämtningsår” - skf-700_binary_6979670.jpg

Epiroc sänks till ”underperform” från ”neutral” då företaget förutspås uppnå en mindre vinsttillväxt för de kommande två åren och tyngas av en svag orderingång på kort sikt. Mäklarhuset ser en risk för att bolaget kan tappa marknadsandelar och bedömer att aktien fortfarande handlas till relativt höga värderingsmultiplar.

Alfa Laval sänks till ”neutral” från ”outperform”. BNP räknar med att efterfrågan mattas av nästa år eftersom byggmarknaden fortfarande väntas vara svag då.

”Vi ligger 5 procent under konsensus för 2024 års orderingång”, skriver analytikern, och förväntar sig därför inte att aktien kommer att överprestera om orderingången inte når upp till förväntningarna.

I den andra vågskålen återfinns SKF som får en höjd rekommendation till ”outperform” från ”neutral”. Analytikern framhåller att företaget är nära att passera sitt svagaste kvartal för organisk tillväxt, mätt i årstakt, och tillägger att i slutet av 2024 kommer tillväxten sannolikt att vara tillbaka i positivt territorium.

BNP påpekar att 2025 borde bli ett ”starkt återhämtningsår” för SKF, och förutspår att den justerade vinsten per aktie 2025 kan landa 16 procent högre än estimaten för helåret 2023.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.