Boeing utökar kvalitetskontrollen av 737 Max

Flygplanstillverkaren Boeing kommer att utöka kvalitetskontrollen av flygplanstypen 737 Max efter det senaste incidenten där en panel blåste av mitt under en flygning.
Boeing utökar kvalitetskontrollen av 737 Max - Boeing 737 Max
Boeing 737 Max

Det uppger Stan Deal, som är chef för affärsområdet Commercial Airplanes vid Boeing, i ett brev till bolagets anställda.

Bland annat ska Boeing skicka iväg ett team till leverantören Spirit Aero Systems för att godkänna dess arbete med dörrpluggarna innan flygkropparna skickas till Boeings produktionsanläggningar i delstaten Washington. Boeing kommer också att genomföra kontroller vid 50 andra punkter under Spirits produktionsprocess.

”Allt vi gör måste uppfylla kraven i vårt QMS (kvalitetssäkringssystem). Allt annat är oacceptabelt. Det är genom denna standard som vi måste arbeta för att ge våra kunder och deras passagerare fullständigt förtroende för Boeings flygplan”, skriver Stan Deal i brevet enligt Reuters.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.