Boeings VD och ordförande lämnar

Flygplanstillverkaren Boeings VD Dave Calhoun kommer lämna sin post i slutet av 2024. Även styrelseordförande Larry Kellner lämnar sitt uppdrag.
Boeings VD och ordförande lämnar - Boeing 737 Max
Boeing 737 Max

Beskedet kommer efter att företaget dragits med flera kvalitetsproblem den senaste tiden.

Boeing har haft flera problem med kvalitetskontroller som bland annat lett till att en dörrplugg åkte av ett flygplan i början av året.

Nu meddelar bolaget att VD Dave Calhoun lämnar vid slutet av året. Enligt Boeing kommer Calhoun vara kvar till årsslutet för att leda “det kritiska arbete som pågår för att stabilisera och positionera företaget för framtiden.”

Även styrelseordförande Larry Kellner kommer lämna sitt uppdrag efter att ha meddelat att han inte ställer upp för omval. Styrelsen har valt Steve Mollenkopf till hans efterträdare som oberoende styrelseordförande.

Förutom Kellner och Calhoun kommer även Stan Deal, ansvarig över Boeing Commercial Airplanes lämna verksamheten. Han ersätts omedelbart av Stephanie Pope.

Boeing stiger 2,3 procent i den amerikanska förhandeln.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Annons från Invesco