Bolidens VD: Kommer inte ge extra utdelning

Gruvbolaget Bolidens balansräkning är inte i ett läge där det finns utrymme för extra utdelning. Det säger vd Mikael Staffas i en intervju med Dagens industri.
Mikael Staffas, VD på Boliden.
Mikael Staffas, VD på Boliden.

”Man ska läsa vårt skuldsättningsmål som att det är ett problem om vi ligger under det, för då är balansräkningen för stark. Just nu ligger vi inte i ett läge där vi kommer att ge en extrautdelning, men balansräkningen är vansinnigt stark jämfört med många av våra konkurrenter”, säger han till affärstidningen.

Boliden har inte gjort förvärv inom gruvor sedan köpet av finska Kevitsa 2016. Enligt Staffas beror inte det på att bolaget inte tittat på förvärv utan för att det inte gått att räkna hem priserna.

”Just nu sker det väldigt få affärer och det kanske är på väg att ske en prissänkning. Då får vi se om det kan finnas något som är intressant”, uppger Boliden-chefen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets