Börsaktuella Tessin växer vidare

Tessin har nu förmedlat mer än 2,5 miljarder kronor i lån, meddelar investeringsplattformen i ett pressmeddelande.
Börsaktuella Tessin växer vidare - tessin

Tessin, som låter privatpersoner låna ut pengar till fastighetsprojekt, skriver att efterfrågan på kapital under året har ökat och att aktiviteten på plattformen varit högt. Totalt har medlemmarna på plattformen lånat ut mer än 2,5 miljarder kronor i kapital till svenska fastighetsprojekt. Av det totalt utlånade beloppet har 1,5 miljarder kronor återbetalats med en genomsnittlig avkastning om 8,42 procent.

”Jag är stolt och glad att så många fastighetsutvecklare vänder sig till Tessin och ger oss möjligheten att finansiera deras fastighetsprojekt trots utmanande tider. Utvecklingen visar att vi och investerarna på plattformen fångat upp ett behov och en möjlighet inom den samhällsviktiga bygg- och fastighetssektorn,” säger Jonas Björkman, medgrundare och VD för Tessin, i ett pressmeddelande.

Tessin siktar på en notering på First North Premier och enligt vad Jona Björkman sade i juli ligger tidsplanen för en notering under senare delen av 2020 eller början av 2021 fast.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.