Börsplus: Köpläge i dessa två aktier

Köp förhoppningsbolaget och installationsbolaget. Det menar SvD Börsplus.

Bravida har stigit på börsen på sistone och det med rätta, anser SVD Börsplus.

”Stabila vinster som återinvesteras i billiga förvärv gör Bravida till en fin vinstökningsmaskin. Hittills har varken konjunkturoro eller projektförluster rått på det”, skriver Börsplus och rekommenderar köp.

Svd Börsplus behåller också den köprekommendation på Acucort som sattes första gången för ett år sedan.

Det framgår av en analys på måndagen.

Acucort, som utvecklar en snabblöslig film som är tänkt att användas vid akuta allergiska reaktioner, betecknas av Svd Börsplus som ett förhoppningsbolag. Aktien får en femma på den sexgradiga betygsskala som Börsplus använder för denna kategori av bolag.

”Acucort har utvecklats enligt plan sedan vi tittade till bolaget för ett år sedan. Vägen till marknadsgodkännande och förhoppningsvis marknadslansering i EU och USA kommande år är tydlig. Trots att vi räknar med ytterligare nyemissioner ser vi en klar uppsida i Acucort på sikt. Vi står fast vid vårt köpråd”, lyder summeringen i analysen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.