Börsplus: Köpvärt belysningsbolag

Plejd, som utvecklar och säljer produkter inom belysning och hemautomation, har levererat en väldig stark tillväxt de senaste åren och bruttomarginalen förbättrades till knappt 47 procent i det andra kvartalet, något som Börsplus tror kan stärkas till en bit över 50 procent på sikt.

“Det är en glädjande ökning. Förklaringen ligger i de förbättringar och optimeringar som Plejd gjort i produktionen och som nu fått genomslag”, skriver Börsplus.

Aktierekommendationstjänsten menar att förväntningar på Plejd nu är lägre än för ett år sedan och värderingen därför mer sansad.

“En multipel på 3,5 gånger omsättningen ger 60 procents uppsida. Det är attraktivt och med dessa antaganden känns aktien köpvärd. Med brasklappen att Plejd verkar på en marknad i stor förändring och att risknivån är mycket hög”, heter det i analysens slutkläm.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här