Börsveckan: En trio köpvärda fastighetsbolag

I en genomgång av fastighetsbolagen ger Börsveckan köprekommendationer för tre aktier. Dessutom ser tidningen köpläge i ett ljudboksbolag.

Börsveckan rekommenderar köp av Storytel. I en genomgång av fastighetsbolagen på Stockholmsbörsen tilldelas Balder, Heba och Castellum en köprekommendation medan Fabege och Klövern får rekommendationen avvakta.

Det framgår av uppgifter i det senaste numret av tidningen.

Tillväxtutsikterna för Storytel ser enligt Börsveckan riktigt bra ut. Tillväxten drivs av fler länder och abonnenter. Lönsamheten i bolaget later däremot vänta på sig och först 2023-2024 bedömer tidningen att Storytel kommer att visa vinst. Rådet för aktien sätts upp till köp från avvakta.

Balder har fallit tillbaka under den senaste tidens börsnedgång i samband med utbrottet av coronaviruspandemin. Nedgången för Balder är i likhet med fastighetsbolag med mycket stor kontorsexponering trots att Balder har en hög andel hyresbostäder med lägre risk. Aktien handlas enligt tidningen till en substansrabatt kring 18 procent.

Heba har låg belåningsgrad jämfört med fastighetssektorn som helhet samt en trygg intjäning med sin exponering mot hyresbostäder. Sett till kassaflödet bedömer Börsveckan aktien vara lite dyr. Skulle den däremot värderas upp i linje med substansvärdet är uppsidan 15-20 procent Tidningen landar i en köprekommendation.

Castellum pekas ut som ett bra aktieval på en orolig börs. Aktien ä ren pålitlig utdelare med stark balansräkning och handlas dessutom till en hög substansrabatt. Kurspotentialen är inte lika stor som i manga andra bolag, men samtidigt är nedsidan begränsad enligt tidningen. Rådet blir köp.

Klövern satsar på tillväxt utanför Sverige och stora projektvinster kan komma att föreligga. Den finansiella riksen bedöms dock vara högre än för sektorn som helhet. Belåning uppges vara relativt hög. I dagsläget föredrar Börsveckan mer säkra aktieval inom sektorn och väljer därmed att avvakta med Klövern.

Börsveckan ser en risk i att en femtedel av Fabeges hyresavtal ska omförhandlas i år. Aktien, med en Stockholmsinriktad portfölj, handlas till en rejäl rabatt. Tidningen väljer att avvakta med aktien med en kortsiktig horisont på ett år.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här