Börsveckan: Två köpvärda aktier

I senaste utgåvan lämnar två köprekommendationer. Dessutom lämnas rekommendationen teckna för en börsaktuell aktie.

Börsveckan ger köpråd för Hemfosa och Holmen samt ger rådet att teckna Lexington. Kappahl får sänkt rekommendation. Det framgår av den senaste utgåvan av tidningen som också lämnar sin portfölj oförändrad denna vecka.

Kappahl har drabbats av baksmälla. Klädbolaget levererade svaga siffror i första kvartalet vilket fick aktien att tappa. Börsveckan manar med svaga utsikter inom klädhandeln i Sverige och Norge till en försiktig inställning till bolaget . Insiders har också sålt aktier den senaste tiden. Tidningen sänker sitt råd till avvakta.

Modebolaget Lexington har uppvisat hög tillväxt sedan det grundades 1997 och ska nu på allvar slå sig in på nya marknader utomlands. Bolaget ska nu noteras på First North. Teckningskursen är 40 kronor och bara 10 procent av aktierna i bolaget säljs. Börsveckan ger rådet att teckna och tror att aktien kan stiga till 46 kronor inom ett år.

Venue Retail har varit en kronisk underpresterare under lång tid. Tyvärr ser det ut som att bolaget åter har fastnat i gamla fällor med sortimentsmissar och svag lönsamhet. Aktien lockar inte trots kursras, anser tidningen som ger rådet avvakta.

Fastighetsbolaget Hemfosa har gått som en raket på börsen sedan börsintroduktionen för knappt ett år sedan. Aktien har med ett fortsatt högt affärstempo mer att ge. Attraktiv värdering och god utdelning i kombination med utsikter till nya större förvärv känns lockande. Börsveckan ger köpråd.

Det blåser friska vindar i skogsbranschen och Holmen har lyft lönsamheten rejält under 2014. Utsikterna ser ljusa ut även för innevarande år och det finns lite mer att hämta i aktien, särskilt för defensiva och långsiktiga investerare. Utdelningen är också god. Tidningen rekommenderar köp.

Stora Enso har minskat beroendet av pappersverksamheten och ökat andelen av den mer lönsamma förpackningsverksamheten. Samtidigt får bolaget draghjälp av stigande massapriser, lägre kostnader och valuta. Förväntningarna är dock högt ställda. Börsveckan väljer att ställa sig på sidlinjen och råder till att avvakta med aktien.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.