Bostadsbyggandet sjunker

Under det tredje kvartalet påbörjades byggandet av 9.750 nya bostadslägenheter.

Det visar statistik från SCB.

Totalt påbörjades 7.550 bostäder i flerfamiljshus och 2.200 bostäder i småhus.

Under de första tre kvartalen 2019 påbörjades byggandet av 35.200 nya bostäder, en nedgång med 10 procent från samma period föregående år.

Antalet påbörjade lägenheter i flerbostadshus minskade med 9 procent till 27.800. Antalet påbörjade lägenheter i småhus uppgick till 7.400, en nedgång med 15 procent. Av lägenheterna i flerbostadshus är preliminärt 57 procent upplåtna som hyresrätter.

Under perioden tillkom även ett tillskott på 2.200 lägenheter genom påbörjad ombyggnad jämfört med ett tillskott på 1.973 lägenheter under motsvarande period 2018.

Statistiken är uppräknad med den genomsnittliga eftersläpningen för tidigare år.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här