Bra tryck i John Mattsons nyemission – teckningsgrad 130%

John Mattsons företrädesemission tecknades till 130%. Fastighetsbolaget får därmed in drygt 1,2 miljarder kr netto som ska användas till skuldamortering samt i viss mån investeringar.
Bra tryck i John Mattsons nyemission – teckningsgrad 130% - VD Per Nilsson John Mattson
John Mattson äger cirka 4 000 lägenheter i Stockholmsområdet varav runt hälften på Lidingö. Till höger bolagets VD Per Nilsson.

Fastighetsbolaget John Mattson har publicerat preliminärt utfall för sin företrädesemission av aktier. 99,7% av emissionen tecknades med stöd av teckningsrätter och 30,4% tecknades utan teckningsrätter.

Emissionsguiden hissade tidigare två flaggor för emissionen, en för hög utspädning och en för bristfällig information. Hög utspädning har pensionerats från Affärsvärldens flaggutbud och får därmed ses som makulerad för John Mattson.

Flaggan för bristfällig information hissade vi då John Mattsons kommunikation kring nyckelpersoners investering i emissionen var vag. I prospektet angav bolaget nedanstående, vars informationsvärde vi såg som begränsat:

”Såvitt Bolaget känner till avser Håkan Blixt, Christer Olofsson, Åsa Bergström, Katarina Wallin, Per Nilsson och Daniel Fornbrandt att teckna aktier i Företrädesemissionen.”

UTMÄRKTA ÅTAGANDEN LA BRA GRUND

Vi lyfte samtidigt fram de tecknings- och garantiåtaganden som huvudägarna Borudan Ett och Tagehus Holdings lämnat som något positivt med emissionen. Deras sammanlagda teckningsåtaganden utgjorde 51% av emissionen (bägge pro rata) medan de garanterade resterande 49% utan ersättning.

Att John Mattsons emission skulle fulltecknas utan att garantiåtaganden behövde tas i anspråk var tydligt. Under teckningsperioden handlades aktien som lägst till 45,50 kr, att jämföra med teckningskursen 33 kr.

Emissionsguiden avslutar härmed bevakningen av John Mattsons företrädesemission.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets