Branson-bank kan offentliggöra börsnotering i oktober

Virgin Money kan komma att offentliggöra en börsnotering så tidigt som oktober, rapporterade Sky News i helgen.

Banken är en del av Sir Richard Bransons Virgin-imperium, och kan enligt bedömare värderas upp till 2 miljarder brittiska pund.

Virgin Money ska redan i våras ha skaffat rådgivare inför en börsnotering, och att oktober nu nämns beror enligt Skys källor på att man vill utnyttja de i nuläget starka handelsvindarna samt investerares intresse för köp av aktier i bolaget.

Ett slutgiltigt beslut om tidpunkten för en börsnotering kommer dock först om flera veckor, och det är fortfarande möjligt att själva noteringen sker först nästa år, uppger källorna.

Virgin Money har cirka 4 miljoner kunder och erbjuder olika sparprodukter, lönekonton och bolån. 2012 köpte man kollapsade Northern Rock av den brittiska staten.

Av de svenska bankerna bedriver Handelsbanken kontorsrörelse i Storbritannien.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.