Breda nedgångar på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen startade veckan med lägre kurser och den inledande handeln innebar ytterligare en sättning. Utvecklingen var i linje med breda nedgångar i hela Europa.

SIX Generalindex var klockan 10.02 1,1 procent lägre vid 493 medan OMXS30 var 1,3 procent lägre vid 1.419. Omsättningen uppgick till 6,4 miljarder kronor på Stockholmsbörsen. Handel förekommer även på andra handelsplatser såsom Bats, Chi-X och Turquoise.

Bank- och finans var svagaste sektor i Stockholm såväl som resten av Europa. Tunga pjäser som Nordea och Handelsbanken tappade 2,1 respektive 2,3 procent.

Ericsson tappade mer måttliga 0,6 procent. Credit Suisse har höjt rekommendationen för aktien till neutral, från tidigare underperform. Lundbergs backade 1,9 procent efter en sänkt rekommendation från Danske Bank.

Börsveckan har kommit med ett nytt nummer och ger köpråd till Electrolux och Kabe, medan avvakta-råd ges för Absolent, Indutrade och Easyfill. Electrolux backade 1,2 procent och Kabe ökade 4,0 procent. Easyfill meddelade även en företrädesemission nu på morgonen och rasade 16 procent.

Medivir meddelade efter stängningen på fredagen att positiva interimsresultat uppnåtts i fas IIa för en simeprevir-kombo. Aktien klättrade 6,2 procent.

Framåt är blickarna riktade mot den första presidentvalsdebatten i USA i natt. Debatter ses som en av presidentvalskampanjers viktigaste händelser. Inför debatten har Hillary Clinton en liten ledning mot Donald Trump i sammanvägningar av opinionsundersökningar.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.