Brittiskt riskkapital ny delägare i Modular Finance

Tidigare i november kunde Affärsvärlden avslöja att flera bud lagts på finansdatabolaget Modular Finance. Nu står det klart att London-baserade riskkapitalbolaget Sprints köper en betydande del av tillväxtraketen.
Brittiskt riskkapital ny delägare i Modular Finance - F_Voria_Fattahi_-9791_70_mailbart-A5
Voria Fattahi, partner på Sprints och numera styrelseledamot i Modular Finance, Foto: Pressbild.

Brittiska riskkapitalbolaget Sprints förvärvar 40% av aktierna i Modular Finance, enligt ett pressmeddelande. Grundarna Måns Flodberg, Rasmus Holm och Petter Hedborg står kvar som majoritetsägare. Någon värdering framgår inte av pressmeddelandet.

Som Affärsvärlden avslöjade tidigare i november hade flera bud lagts på den svenska tillväxtraketen som trissat upp värderingen på Modular Finance till mellan 2-3 miljarder kronor.

Sprints har tidigare investerat i bland annat internetbanken Revolut liksom Hemnet.

Kontaktnät i Storbritannien

”Vi är tacksamma för förtroendet från grundarna och ser fram emot att arbeta tillsammans för att bidra till att göra kapitalmarknaden mer transparent och effektiv för både bolag och investerare”, säger Voria Fattahi, partner på Sprints och numera styrelseledamot i Modular Finance, i pressmeddelandet.

Petter Hedborg, VD och grundare av Modular Finance, fyller i:

”Vi har en gemensam syn som bygger på att kundnöjdhet är viktigare än något annat och det är hela grundförutsättningen för denna affär. Utöver det får vi in ett gediget kontaktnät i UK där Sprints har sitt huvudkontor samt en stor erfarenhet av att skala bolag globalt”, säger han enligt pressmeddelandet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets