Buffett: Coronapandemin har missgynnat småbolag

Finanslegenden Warren Buffett anser att covid-19 har haft en oproportionerlig påverkan på bolag. De mindre verksamheterna har blivit hårdast drabbade medan de större bolagen har kommit undan mer lindrigt. Det uppgav han under CNBC-specialen ”Buffett & Munger: A Wealth of Wisdom”.
Warren Buffett
Warren Buffett. Foto: Nati Harnik/TT
Buffett sade också att osäkerheten som pandemin medför är inte över än.

”Det har varit väldigt oförutsägbart, men det har fungerat bättre än vad folk trodde för de flesta människor och bolag”, sade Buffett.

En gren som har gått starkt under krisen är bilhandeln. Berkshire Hathaway Automotive är med sina 78 oberoende återförsäljare en av de största aktörerna i USA.

Pandemin ”skapade inte bara en återgång till det normala. Det skapade en fantastisk framgång som de inte förväntade sig. Bilhandlarna myntar pengar som de inte hade haft utan pandemin”, sade Buffetts högra hand Charlie Munger.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.