Bullard: Feds jobb att oinvertera räntekurvan

Federal Reserve bör fortsätta att lätta på penningpolitiken eftersom obligationsmarknaden skickar recessionssignaler. Det sade James Bullard, Fedchef i St Louis, i en intervju med CNBC på fredagen.

“Avkastningskurvan är inverterad här. Vi har en av de högre räntorna på räntekurvan här”, sade han och hänvisade till Feds styrränta. “Det är ingen bra plats att vara på”.

James Bullard hänvisade till risker mot nedsidan, och han vill att Fed ska “försäkra sig” mot ännu svagare ekonomiska utfall.

Han sade också att Federal Reserves räntesänkningar under 1998 kan vara en bra modell för vad som kan ske nu.

I en senare intervju med Bloomberg tv sade James Bullard vidare han räknar med en “robust” debatt om räntan ska sänkas med 50 punkter, men att marknaden “uppenbart” har ett basscenario med en 25-punkterssänkning.

“Vi vill förlänga expansionen och vi är definitivt villiga att vi ta alla åtgärder vi behöver för att förlänga expansionen”, sade han.

James Bullard sade också att det är Feds jobb att “oinvertera” räntekurvan.

“Jag är inte intresserad av att testa någons teori om att det är annorlunda den här gången, med räntekurvan”, sade han.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här