Byggbolags-VD och ordförande åtalas misstänkta för svindleri och insiderbrott

Byggbolaget Willaks VD och styrelseordförande åtalas nu misstänkta för grovt svindleri och grovt insiderbrott, rapporterar Dagens industri.
Byggbolags-VD och ordförande åtalas misstänkta för svindleri och insiderbrott - EKOBROTTSMYNDIGHETEN LOGGA
Foto: Stina Stjernkvist / TT

Enligt Ekobrottsmyndigheten ska VD tillsammans med styrelseordförande ha lurat marknaden och tjänat miljonbelopp genom att skicka ut information om stororder två gånger. Båda nekar till brott, skriver Di.

Willak skickade i mars 2021 ut pressmeddelande om en stororder, som fick aktiekursen att rusa över 200%. Det ska sedan ha utnyttjats av bolagets VD Martin Axelsson och styrelseordförande Jan Axelsson för att sälja av aktier.

Nyheten hade dock redan tidigare kommunicerats. Pressmeddelandet tolkades av marknaden som att det var ännu en order, menar Ekobrottsmyndigheten som nu väckt åtal mot de båda männen, som uppges ha tjänat 2,5 miljoner kronor på försäljningen.

Willak har tidigare fått betala 400.000 kronor till NGM för missvisande informationsgivning.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets