Willak omstrukturerar och förbereder för omvänt förvärv – aktien tokrusar

Byggunderleverantören Willak har för avsikt att omstrukturera verksamheten. Avsikten är att överlåta den nuvarande verksamheten till ett helägt publikt bolag, enligt ett pressmeddelande.
Willak omstrukturerar och förbereder för omvänt förvärv – aktien tokrusar - raket-aktier-700-170309_binary_6831148.jpg
Styrelsen väntas föreslå till årsstämman 2022 att detta helägda bolag till 100% delas ut till aktieägarna, där en aktie i Willak ger en aktie i det nya bolaget.

För att stärka Willaks balansräkning kommer en extra stämma föreslå en riktad kvittningsemission till huvudägaren Jan Axelsson med bolag om cirka 3,5 miljoner kronor.

Willak kommer efter utdelningen att stå tomt och avsikten är att förvärva ett annat intressant bolag genom ett omvänt förvärv för att överlåta börsplatsen. Potentiella bolag har identifierats och diskussioner pågår.

Syftet med omstruktureringen är att tillföra värde till aktieägarna som behåller den nuvarande verksamheten samtidigt som de blir ägare till ett nytt bolag.

Willak-aktien rusar över 100% på nyheten.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets