Byggmax: Konverterar upp till 30 butiker under våren

Byggmax ser även framåt på konvertering till Byggmax 2.0-butiker under kommande kvartal.

Det skriver vd Magnus Agervald i Byggmax tredje delårsrapport 2014.

”Under kvartalet har fyra butiker konverterats och under de första nio månaderna har totalt 20 butiker konverterats. Under hösten 2014 avser vi konvertera ytterligare 15 butiker. För våren 2015 är planen att konvertera ytterligare 20-30 butiker”, heter det.

De satsar på e-handel, och att e-handeln växer kraftigt. Dess ambition är att ”kraftigt öka” sortiment och närvaro på webben under 2015.

Det är osäkert om den svagare inledningen av kvartalet enbart berott på väder, eller om den underliggande marknadsutvecklingen varit en faktor. På den finska marknaden består osäkerheten avseende den ekonomiska utvecklingen.

Byggmax har öppnat sju nya butiker hittills 2014 och ser inga fler nya butiker under återstoden av året. Nästa år siktar bolaget på att öppna 7-13 nya butiker.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.