Carnegie: En tydlig uppköpskandidat – köp

Forskningsbolaget visar övertygande data och kommer allt närmre ett marknadsgodkännande. Samtidigt är bolaget en tydlig uppköpskandidat, skriver Carnegie.

I sin senaste analys skriver Carnegie att de rekommenderar investerare att vara selektiva när det gäller biotekniksektorn och anamma ett korgtänk, med flera olika bioteknikaktier, då risken i sektorn är hög.

En favorit i sektorn är Oncopeptides, ett forskningsbolag som utvecklar cancerläkemedel.

Bolagets främsta produktkandidat är Ygalo och resultatet från fas II-studien har visat imponerande data. Carnegie Analys bedömning är att det är relativt hög sannolikhet att den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA ger ett marknadsgodkännande i USA i slutet av året endast baserat på fas II-data. Bolaget har utöver tidigare studie även en pågående fas III-studie och ska även starta en till.

Marknaden är värd cirka tio miljarder dollar och växer tvåsiffrigt och enligt Carnegie är potentialen stor. Jämfört med andra bioteknikbolag ses också risken i Oncopeptides som lägre.

Carnegie ser också Oncopeptides som en tydlig uppköpskandidat. Många läkemedelsbolag har som strategi att förvärva läkemedelsbolag eller att licensiera in läkemedelskandidater som ser lovande ut.

Carnegie ger rekommendationen köp med riktkurs 200 kronor.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.