Carnegie-förvaltarnas tio favoritaktier

Essity, AQ Group, SKF och Ryanair - det är några av favoriterna när Carnegie Fonders förvaltare uppmanats välja varsin favoritaktie inför vintern, enligt ett utskick från fondbolaget.
Carnegie-förvaltarnas tio favoritaktier - borsen-aktier-analys-700_binary_6970170.jpg

Simon Blecher, som förvaltare Carnegies Sverigefond, bryter mot instruktionen genom att välja tre bolag. Har tror på cykliskt och väljer Sandvik, SKF och Volvo, som enligt Simon Blecher handlas till samma kurser som 2007 trots att skuldsättning vänts till kassa i två av bolagen.

John Strömgren, förvaltare av Carnegie Strategifond, väljer Essity och Holmen som båda kommit med bra rapporter. ”Det är lite ovanligt, eftersom de oftast brukar stå i kontrast till varandra”, konstaterar han.

Carnegie Micro Caps förvaltare Viktor Henriksson väljer AQ Group, som enligt honom har en fin historik och under 2018 vidtog kraftfulla åtgärder inom områden som då hade problem.

Mikael Tarnawski-Berlin, förvaltare av Carnegie Global, väljer irländska Ryanair, som har Europas yngsta flygplansflotta och dessutom är bäst på att fylla sina plan med passagerare.

Karin Fries och Fredrik Colliander, förvaltare av Rysslandsfonden, väljer internetbolagen Yandex samt Mail.

Gunnar Påhlson, som förvaltar Carnegies Asienfond och Indienfonden, väljer den vietnamesiska fastighetsutvecklaren Vinhomes samt det indiska finansbolaget Bajaj Finance.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets