Carnegie: Köp aktier i Fortnox

Carnegie höjer vinstestimat för affärssystembolaget Fortnox efter att bolaget nyligen höjt flera av sina priser med 10 procent.
Carnegie: Köp aktier i Fortnox - 90e1236309cd8fc2_800x800ar
Bild från Fortnox huvudkontor.

Banken höjer estimaten för justerad vinst per aktie med 7 procent, 19 procent respektive 8 procent för 2023, 2024 och 2025. Det framgår av en analys där riktkursen höjs till 74 kronor (68) medan köprekommendationen upprepas.

Carnegie noterar att Fortnox fortfarande ligger efter i prisnivå, vilket kan utgöra en tillväxtdrivare framgent.

Vidare spår banken att konkurrenter kommer ha svårt att skala upp sina erbjudanden för SME-marknaden, vilket öppnar en ”unik möjlighet” för Fortnox. Carnegie spår att detta segment skulle kunna utgöra 20 procent av bolagets verksamhet i framtiden.

Fortnox aktie är upp 4,1 procent på en i övrigt fallande Stockholmsbörs idag.

På Affärsvärldens sida Aktierekar hittar du alltid de senaste rekommendationerna, köpråden och riktkurserna för svenska aktier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets